Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om Tuva får ny cykel efter bussolycka

Skadorna 12-åriga Tuva fick när hon blev påkörd på cykel av en buss i Irsta är på väg att läka. Men den förstörda cykeln har VL och försäkrings-bolaget hittills bara ersatt delvis.

Tuva Deltér sitter tyst på altanen hemma i Irsta med skrubbsår i pannan och på armen. Hon minns ingenting av själva olyckan för en månad sedan.

Föräldrarna Camilla och Jens Deltér är fortfarande omskakade efter händelsen. Det hade varit skolavslutning och Tuva var iväg på fotbollsträning. Så kom sam-talet om att Tuva var skadad i en olycka. Jens kastade sig iväg.

– På olycksplatsen var det en massa blod. Då fick jag höra att hon blivit påkörd av en buss. Det går inte att beskriva vad man kände då, säger han,

Enligt läkarna blev Tuva allvarligt skadad. Efter en tid på sjukhus har såren nu börjat läka och hon får vara hemma igen.

Cykeln blev mest skrot efter olyckan. En cykelreparatör gav ett kostnadsförslag på 3 900 kronor för att reparera den. Eftersom en buss från VL var inblandat i olyckan blev familjen tvungna att gå via bussbolagets försäkringsbolag för skadorna på cykeln.

– Från dem får vi 1 500 kronor. En likadan cykel kostar det dubbla. Det är inte pengarna men jag tycker inte att det ska kosta oss något. Det är inte Tuva som har kört på och skadat deras buss. Det är de som har kört på och skadat hennes cykel, säger Jens Deltér.

VL har skickat brev till Tuva med bussbiljetter och 300 kronor i presentkort som kompensation.

– Men det är ju inte det hon behöver utan en ny cykel, säger Camilla Deltér.