Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ola Anto nobbar IVH

Det blir inget spel i IVH Västerås för Ola Anto. Enligt vad VLT erfar väljer han H43 i stället.
– Tråkigt. Vi hade räknat in Ola, säger Kent Pira, herransvarig i IVH.

Anto, 28, lämnade IVH för spel i LIF Lindesberg när handbollslaget gick upp i elitserien för fyra år sedan.

Han fick dock inte kontraktet förlängt med västmanlänningarna i våras och sedan dess har han och division 1-klubben IVH diskuterat en övergång.

Parterna var i stort sett överens, Anto skulle bara fundera över de sista detaljerna. Då kom, enligt vad VLT erfar, elitserielaget H43 in i bilden.

– Det var verkligen fem i tolv, men jag förstår Ola. Vi kan inte konkurrera med pengarna, och eftersom han pluggar så förstår jag situationen även om jag var rätt så säker på att han skulle komma till oss igen.

Ola Anto vill inte säga vilken klubb det rör sig om.

– Men när chansen dök upp var det svårt att säga nej, det hoppas jag att de förstår i IVH. Jag är säker på att klubben är på rätt väg med väldigt bra folk i föreningen, säger Anto.

Hur resonerade du när du tog beslutet?

– Det handlar om att fortsätta på elitnivå eller börja på en ny resa, jag kan lika gärna gnugga till på hög nivå ett tag till, säger han.

Irsta HF har under tiden gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong. Jonatan Lövgren, 19, högerhänt niometersspelare från Enköpings HF.

Lövgren har spelat seniorhandboll i ett par säsonger trots att han ännu inte är senior. Senast i division 2 där han gjorde sig ett namn som en vass målskytt.

– Egentligen ingen stor skytt, men han är väldigt duktig på många saker och en spelare som passar in och kan utvecklas i vårt lag, säger Irstatränaren Andreas Jansson.