Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olagligt race igen– trots uppgörelse

I lördags natt kördes olagligt streetrace på E18 mellan Hallstahammar och Västerås, trots tidigare överenskommelse om lagligt streetrace.

VLT skrev i förra veckan om den överenskommelse som fattats mellan kommunen och de streetraceentusiaster som vill köra lagligt under säkra förhållanden.

Det är ingen som vet vilka det var som körde i helgens race men besvikelsen är tydlig.

– Det är naturligtvis förkastligt att de gör det när vi lagt så mycket energi och kraft på att hitta en lösning, säger P-O Rask.

Kommunen har arbetat med de grupper som vill köra legalt och kommunalrådet Elisabeth Unell tror inte på något slags kollektiv bestraffning.

– Vi kan inte straffa dem för det andra gjort, vi kommer att fortsätta med planerna att asfaltera Johannisbergs flygplats, säger hon. Asfalteringen ska vara klar till nästa sommar och finansieras mellan kommunen och motorklubben.

Per Svensk, ordförande i Svenska Motorföreningen i Västerås, menar att så snart streetracingen flyttar ut till flygfältet kommer 99 procent av förarna välja att åka där.

– Mitt och klubbens mål är att streetracingen ska bli lika säker som dragracingen, säger han.

Det är just säkerheten, inte bara för dem som kör eller tittar på, utan också för allmänheten som är det största problemet.

– Vårt uppdrag är att minska olyckorna på vägarna och därför är det oacceptabelt med streetracing, säger Börje Strömberg, polisens presstalesman.