Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oleg kommer till Västerås

Han skulle till Skansen och klappa djur - men det blev elektropop i idol. Nu kommer Oleg till Poco Loco.

Han skulle till Skansen och klappa djur men fick syn på kön till Cirkus, där Idolaudition hölls och beslutade sig för att göra ett försök med sin egenskrivna låt Elektropop. Över en natt blev han känd och trots att han inte gick vidare till fredagsfinalerna har han toppat singellistan, Itunes och Spotify och har över 77 000 fans på sin Facebook. Nu har Oleg Nejlik, ryssen från Åkersberga, släppt sin debutplatta En liten cola tack och är ute på klubbturné. I kväll uppträder han på Poco Loco Bar i Västerås.

– Jag hade inga förväntningar alls när jag sökte till Idol men jag visste att jag hade en bra låt. Nu när folk vill att jag ska komma och spela, jag blir intervjuad och har fått släppa skiva, så börjar man fatta hur stort det hela blev.

Hur känns det när man slår igenom så stort och så snabbt?

– Det är blandade känslor. Jag är ju hellre artist än jobbar som vikarie inom vården, som jag gjorde tidigare.

Är du rädd att det här snart ska ta slut?

– Ja, det är klart. Det svåraste för en artist är att etablera sig långsiktigt efter att man slagit, men jag jobbar på och är inriktad på en andra skiva.

Vad kommer du att bjuda på på Poco Loco Bar i kväll?

– Ni kan förvänta er en massa energi och rått röj. Och en sexig bakgrundsdansare.