Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika typer av vårtecken

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Jag läste förra året en sådan där fråga man ställer till folk på stan om vad man tyckte var vårtecken.

En svarade ´lukten av hundbajs´, det ligger väl något i det. Det som göms i snö, kommer ju som bekant fram i tö, och sedan gör värmen sitt. En annan tyckte att det var när man började se maskiner som sopade upp vinterns utslängda grus och sand. Det kan jag också hålla med om, men det brukar vara lite senare.

När det börjar bli torrt och man virvlar upp så mycket damm som möjligt. Det lägger sig på den nytvättade bilen och gör en sur. Säkert blir partikelhalten i luften också på rent skadliga nivåer. Våren, det ständiga samtalsämnet just nu, hur går det för den då? Jo den håller en rätt programenlig framfart jämfört med det normala. Den har nått upp till Upplandskusten, gränsen går sedan ner något i en båge en bit norr om Örebro, och sedan åt nordost längs gränsen mellan Värmland och Dalarna.

Den kommande veckan bör den ta sig upp över södra Norrlands kustland, mera osäkert om den klarar av inlandet. Någon kall natt kan där bryta sviten av dagar med medeltemperatur över nollan, det behövs som bekant 7 dygn i sträck.