Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde genom vajerräcke på E18 – hade uppmanats av polis att inte köra precis innan

En bilist körde genom ett vajerräcke på E18 utanför Dingtuna vid 12.30-tiden på onsdagen. "Det skvätte delar", säger ett vittne. Polisen hade larmats om att mannen betedde sig märkligt tidigare på dagen – och uppmanade honom att inte fortsätta köra. Nu misstänks han för grovt drograttfylleri.

Annons

Strax före olyckan hade föraren, en 33-årig man, varit inne på Shell-macken på Erikslund och betett sig märkligt. Polis kallades dit.

Mannen blåste negativt i sållningsinstrumentet.

– Han berättade att han inte hade sovit på länge och drack energidrycker, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens länskommuniksationscentral.

Poliserna uppmanade honom att inte köra om han var så trött. Men mannen lyssnade uppenbarligen inte för en stund senare körde han in i ett vajerräcke på E18.

"En bil fick ett däck flygande på sig"

Ett vittne som VLT har pratat med har berättat om en kraftig smäll.

– Han körde in i mitträcket så att det skvätte delar. Det blev som ett stort dammoln. Det small till som bara den i sidan på min bil. Sex bilar blev skadade, säger hon.

Hennes bil fick en repa längs hela sidan, märken på motorhuven och en spräckt vindruta.

– En bil fick ett däck flygande på sig. Den bilen behövde bärgas, fortsätter hon.

Mannen avvek från platsen efter olyckan. Polisen sökte efter honom med hundpatrull och grep honom strax före klockan 14, i området kring Västjädra.

I hans bil hittades narkotikatillbehör i form av sprutor och kanyler. Han är i nuläget misstänkt för grovt drograttfylleri och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Det vittne som VLT har pratat med är kritisk till att mannen inte stoppades från att fortsätta köra när polisen först tillkallades vid Shell-macken.

– Om polisen hade tagit nycklarna från honom hade vi sluppit det här.

Svårt att avgöra om någon är narkotikapåverkad

Men enligt polisen är det ibland mycket svårt att avgöra om någon är påverkad eller inte. I det här fallet gjorde man bedömningen att han inte var det.

– Med alkohol är det enklare. Då gör man ett utandningsprov och får det svart på vitt. När det gäller narkotika ska patrullen göra en besikting och titta på personens agerande för att göra bedömningen. Sen tittar man om personen finns med i registret för tidigare narkotikabrott, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommuniksationscentral.

I det här fallet var mannen inte en svensk medborgare och fanns därför inte i registret. Mannen är anhållen av polis.

Vet du mer? Är du på plats? Har du bild? Skicka till 72121 eller mejla på [email protected]

Mer läsning

Annons