Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missförstånd bakom frontalkrock på riksväg 66 – två allvarligt skadade

Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på riksväg 66, strax utanför Surahammar. Två personer skadades allvarligt i olyckan, medan en tredje fick lindriga skador.

Annons

Det var två bilar som frontalkrockade vid infarten till Surahammar vid OKQ8-macken. Tre personer fick föras med ambulans till Västerås sjukhus. Enligt polisen är tillståndet allvarligt men inte livshotande för de bägge förarna av personbilarna – två män, 36 respektive 26 år gamla – som krockade med varandra. Passageraren i den ena av bilarna, en 26-årig man, skadades lindrigt.

Förutom de två personbilarna var även en lätt lastbil indirekt inblandad i olyckan.

– Olyckan berodde på ett annorlunda missförstånd som olyckligtvis slutade med att de två personbilarna krockade, säger Martina Saghamre, LKC-befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Den ena personbilen kom norrifrån, från Fagerstahållet, och skulle mot Västerås. Vid infarten till Surahammar stod en lätt lastbil och väntade på att svänga ut på 66:an. Den andra personbilen stod still på 66:an och väntade på att svänga vänster in mot Surahammar.

– Föraren i lastbilen vinkade åt bilen som kom norrifrån om att sakta ner farten och detta missuppfattade föraren i en andra personbilen som trodde att vinkningen betydde att det var fritt fram att svänga vänster. När han svängde över vägen blev han påkörd av bilen som kom norrifrån, säger Martina Saghamre.

– Det blev en rejäl smäll och både förarna i bilarna blev allvarligt skadade.

66:an stängdes i södergående i knappt två timmar, medan bilarna bärgades.

Olycka vid S-urainfarten.

Mer läsning

Annons