Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bilar krockade på Surahammarsleden

Vid 17.44 på måndagseftermiddagen kom ett larm att en trafikolycka inträffat på Surahammarsvägen mellan Erikslund och Hammarby.

Annons

Enligt räddningstjänsten i Västerås var tre personbilar inblandade i trafikolyckan som inträffade på Surahammarsvägen, vid korsningen med Dornhammargatan, på gränsen mellan Bäckby och Råby.

– Det ser ut som att det kan ha varit en bil som skulle svänga av eller ut på Surahammarsleden som sedan blivit påkörd. Tre bilar omfattades av krocken och i bilarna färdades sex personer, varav två barn, säger Gunnar Henriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Händelseförloppet bekräftas av polisen som uppger att en av bilarna hade stannat på Suraleden för att svänga vänster in på Dornhammargatan. Föraren väntade in en mötande personbil (från Erikslundshållet), men missade den personbil som låg bakom och när han svängde var krocken var ett faktum.

I samband med olyckan fick en tredje personbil mindre plåtskador på grund av flygande bildelar.

– En av förarna i en av bilarna, en 43-årig man, blev lindrigt skadad och fördes med ambulans till sjukhuset. De övriga inblandade har klarat sig bra, säger Martina Saghamre, LKC-befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Ambulans, räddningstjänst och polis kallades till platsen.

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021,använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------

► Läs fler blåljusnyheter här

För prenumeranter och Plus-kunder: Leanders antikvariat skänker bort över 20 000 böcker

---------------------------------------

Mer läsning

Annons