Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om Sanningen ska fram...

Sky Bar, Pluto och Folkets park skymtar förbi. Och en rad tjejer som festar loss på Stadshotellet. Videon till årets sommarplåga med Eric Amarillo är inspelad i Västerås.

Läs VLT på fredag:  Så tyckte Västeråstjejerna som var med i videon.

Om sanningen ska fram, kanske mer känd som Vill du ligga med mig då, toppar redan både iTunes och Spotify.

Berätta, Eric, hur kom låten till?

– Den kom till i vintras. Jag mådde ganska dåligt då, vilket jag gör i perioder. Jag skrev en massa text då, så det finns en massa material i samma tema. Om hur man ska duga till som man. Och som kvinna! Många tror att jag ger tips till män, hur de ska göra för att få ligga. Men det är precis tvärtom. Jag menar; Kan vi inte bara lägga av med det här spelet? Kan vi inte bara oss själva?

Hur kom det sig att videon spelades in i Västerås?– Jag hade planerat att göra en fin, dyr video. Men det tar sådan himla tid. Jag känner en dokumentärfilmare som ska hänga med mig hela sommaren. Han hängde på till Västerås och så filmade vi allt som hände. Det är ingen fin video direkt, men den fyller sin funktion. Och så är det ju nu, det viktigaste för en video är inte att den är snygg. Det är att den ska spridas på nätet.

– Och så var texten viktig också, eftersom jag märkte att många felciterade den. Så vi tog in en snubbe som satte texten på den.

På vilket sätt är texten viktig?– Texten är det viktigaste i det här projektet. Det är viktigt med catchy låtar men jag vill verkligen att texten ska komma fram. För jag vill säga något, vilket man sällan gör i danslåtar.

Är det så här ett gig går till?– Ja, det är ju en dokumentärfilm. Tanken med hela det här projektet går ut på att det ska var ärligt. Och jag får ju sjukt mycket kritik för att jag hoppar omkring på ett hotellrum med småtjejer. Men å andra sidan är det sjukt svårt att hitta 40-åriga damer som vill följa med till ett hotellrum och hoppa i sängarna...

Visste tjejerna som är med i videon att de är med?– Ja, absolut. De fattade nog inte att det var en hitlåt men... Det konstiga är att ingen av dem har hört av sig. Jag trodde att någon av dem skulle skriva ett mess på facebook, jag vet inte ens vad de heter.