Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omkom i olycka

(Uppdaterad 15.00) En 60-årig man omkom vid 08.50-tiden vid en arbetsplatsolycka vid speditionsföretaget Schenker på Hällagatan.

- En chaufför har blivit påbackad av en truck. Olyckan inträffade inomhus i markplanshall, en slags byggnad på området, säger Pierre Olsson, pressansvarig vid Schenker i Sverige.

Chauffören var en 60-årig man hemmahörande i Västerås. Han var anställd vid ett åkeri i Västerås som utför transporter för Schenker. Mannen ådrog sig svåra huvudskador vid olyckan och tros ha omkommit omedelbart.

- Schenkers krisgrupp kommer att under förmiddagen tala med truckföraren. Polis har varit på plats och pratat med de inblandade. Det verkar som om två av chaufförens kolleger var på plats när olyckan inträffade, säger Pierre Olsson.

Den omkomnes anhöriga har informerats under dagen.

Sorg, chock och förstämning råder på den omkomne chaufförens arbetsplats. Åkeriets vd berättar att personalen samlats för att bearbeta det inträffade, då de mist en vän och kollega:

- Alla är fortfarande i ett chocktillstånd här.

Polisen ska utreda olyckan för att utröna om det begåtts något arbetsmiljöbrott i samband med olyckan. Även Arbetsmiljöverket kommer att utreda olyckan.