Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omorganisation i skolan

Proaros organiserar om skolverksamheten. Fem chefer får se sina tjänster utlysta. Tre nya chefer ska rekryteras, en för gymnasieskolan, en för grundskolan och en för förskolan.

Proaros direktör blir övergripande chef för Västerås skolverksamheter.

-Vi måste ta krafttag för att förbättra skolornas kvalité, säger Tomas Salzmann (M), andre vice ordförande i Proaros styrelse.

Flera utvärderingar har visat att resultaten i Västerås skolor är dåliga i jämförelse med övriga landet. Grundskolan och förskolan har hittills varit uppdelad i tre geografiska enheter, en för norr, en för väster och en för öster.

Proaros styrelse menar att de tre områdena varit alltför självständiga och utvecklat olika regler och synsätt. Ett problem är också att Proaros skolor totalt sett gick back med drygt 30 miljoner kronor under 2010.

De fem chefer som påverkas av beslutet är Hans Egonsson, gymnasie- och vuxenutbildning, Tord Karlsson, skolor väster, Yvonne Carehag-Gustafsson, skolor norr, Håkan Bergsten, skolor öster och Karin Chemnitz, skolgemensamt stöd.

De nya cheferna ska vara rekryterade före sommaren.