Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridd chef vill behålla jobbet

Tillförordnade vd:n, Anders Gärdström, vill gärna behålla jobbet som vd för Västerås flygplats.

Vid midnatt, natten till fredagen, gick ansökningstiden ut och Gärdström är en av totalt 34 personer som anmält sitt intresse.

Naturligtvis lyfter Anders Gärdström i sin ansökan fram att han redan finns på flygplatsen.

Likaså att han har lång erfarenhet av ledande ställningar i näringslivet. Innan uppdraget på flygplatsen var han exempelvis vice vd hos Strukton Rail AB.

Han beskriver sig själv som positiv, utåtriktad och målmedveten med ett stort intresse för att göra affärer och skapa relationer.

På utbildningsfronten anger han treårig naturvetenskaplig linje med inriktning datateknik.

Läs också: VLT:s chefredaktör om varför VLT publicerar listan över sökande

Att VIK:s klubbchef Johan Fägerblad ser sig om efter ett alternativ till nuvarande syssla ser han inte som något konstigt:

- Nej, jag har ju varit verksam i resebranschen i 30 år innan jag hoppade på VIK, säger

Fägerblad och dementerar bestämt att hans tjänst är en del av det sparpaket på 8 miljoner som ska sjösättas i föreningen:

- Ärligt talat vet jag inte vad som händer när väl rekonstruktionen är i hamn. Det viktiga för mig är dock att det arbetet fortskrider och att vi lyckas, säger Fägerblad, som informerat VIK:s styrelse om att han nu är intresserad av att leda Västerås flygplats.

I sin ansökan förklarar Johan Fägerblad att ”Jag tror mina erfarenheter från resebranschen och flygbranschen samt som ledare i olika tjänster kan tillföra både kompetens och utveckling till denna viktiga komponent i Västerås utveckling.”

Fägerblad är utbildad civilekonom vid Uppsala universitet.