Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 000 elever uppnår inte målen

Annons

Det var intressant att läsa Göran Landerdahls analys över den segregerade stad som vi bor i och vilka idéer som finns för att åstadkomma en förändring. Britt Sandström beskriver också väl de problem som vi har i vår segregerade stad. Men visst är det märkligt att detta är resultatet av ett nästan oavbrutet styre av socialdemokraterna med stöd av vänsterpartiet. Nog hade det varit bättre att satsa pengar på att minska boendesegregationen i stället för den jättesatsning som nu görs på Gäddeholm.

Det är helt omöjligt för mig att bedöma hur skolan skulle förändras vid ett regimskifte i Västerås. Det var inte heller det som jag ville framföra i min artikel. Jag försökte beskriva hur vi har det på vår skola, hur slitsamt det är och att de resurser vi fått oss tilldelade inte räcker. Vi har för stora grupper generellt sett och framför allt för stora undervisningsgrupper i de laborativt inriktade no-ämnena (fysik, kemi och biologi). Vi har dessutom alldeles för liten möjlighet till speciallärarhjälp. Till råga på allt har alla lärare fått en 15-20 procentig ökning av undervisningsskyldigheten. Ett skäl till att det blivit så här är den stora hyreshöjning som blivit följden av att skolan byggts om efter 40 års nedslitning.

Jag förstår inte vad Britt Sandström (s) menar med att straffa bort otrygghet? Det jag däremot är alldeles övertygad om är att de stora förlorarna i Västerås och i resten av vårt land är de elever som sällan eller aldrig får uppleva arbetsro i skolan. Det är ett stort misslyckande för den skolpolitik som bedrivits av socialdemokraterna i såväl riket som helhet som av våra styrande i Västerås.

Ett stort misslyckande är också att cirka 20 procent av de elever som går ut år 9 saknar fullständigt avgångsbetyg. Efter nio år i den grundskola som Göran Persson säger sig vara stolt över (men inte nöjd) är det ungefär 20000 elever inte uppnått målen i alla ämnen. Nog kan vi alla känna oro över dessa unga människors framtid.

Huruvida IDA-projektet blir en framgång återstår att se, men jag tycker för egen del att det är ett lovvärt projekt och hoppas det blir ett lyckat sådant. En liten upplysning till dig Britt: IDA står för Inkludering, Delaktighet och Arbete och ingenting annat.

Jag vill till slut tacka för dina vänliga ord och jag vet också att du liksom jag brinner för skolan.

Ingegerd Undvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons