Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 000 väntar på svar

Annons

I ett inlägg i VLT den 14 september försöker Caremas vd Lars Brune övertyga oss om att det finns "fria luncher". Carema erbjuder hemsida med möjligheter att rekvirera recept på nätet (?), ny Vårdcentral på Vallby, möjlighet att välja kvinnliga läkare (fem månader efter att man börjat få betalt för att fungera ). Allt detta får vi dessutom utan extra kostnad för skattebetalarna lovar han. Det låter som reklam för en bokklubb.

Upphandlingen av familjeläkare har medfört systemets död, stora kostnader och prestigeförlust för Landstinget Västmanland och en nettominskning av antalet familjeläkare. Detta är inte Brunes huvudvärk men för skattebetalarna är det sannerligen inte gratis.

Herrgärdets familjeläkarmottagning, tills nyligen en av de bästa i hela Västmanland, är det senaste offret.

Västmanlands läkarförening har varnat för denna utveckling som är en repris av vad som hänt bland annat i Gävle. Av ideologiska orsaker och prestigeskäl vägrar landstinget diskutera alternativa lösningar. En klok och ansvarsfull politik hade inte resulterat i denna bedrövliga situation för patienterna.

Översåtarna har gjort om medborgarna till listningspoäng som kan flyttas hit och dit utan någon hänsyn till "poängens" egna önskemål. Storebror vet ju alltid bäst trots att hälso- och sjukvårdslagen ger oss alla rätt till fritt val av läkare.

Om två år är det upphandling igen. Kommer vårens och sommarens kaos att upprepas?

Är detta bättre eller sämre Lars Brune? Den är frågan har över 30 000 västmanlänningar väntat svar på varje dag i snart ett halvår. Det är inte Carema utan landstingsledningen som skall svara!

STIG REINHOLDSSON Ordförande i Västmanlands läkarförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons