Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7 miljoner kronor gick upp i rök

Alliansen riktar kritik mot landstingsstyrelsen, efter ett avbrytet byggprojekt. 

Annons

Landstingsstyrelsen har beslutat att på- och ombyggnaden av hus 05 på Västerås sjukhus ska avbrytas. Huset var tänkt att rymma 16 vårdplatser per våning, men man har under arbetets gång gjort felbedömningar och nu kommit fram till att huset är för litet och inte rymmer sängtransporter och förråd.

Det kommer inte heller att gå att vårda två patienter i tvåpatientrummen då dessa är för små, i strid med Arbetsmiljöverkets bestämmelser.

Alliansen ser mycket allvarligt på att planeringen inte fungerat ordentligt. Projektet har hittills kostat skattebetalarna 7,2 miljoner kronor och nu fördröjs dessutom bygget av nya vårdplatser.

Socialdemokraterna har inte hanterat ärendet på ett ansvarsfullt sätt, och notan blir dyr med tanke på att ekonomin i landstinget redan är ansträngd.

Det framstår som märkligt att det är först nu som Arbetsmiljöverkets regelverk om arbetsplatsens utformning från 2009 om avståndet mellan sängar uppmärksammats.

Att avbrytandet av projekteringen dessutom motiveras med att det finns tveksamheter beträffande om vård ska ske i en- eller tvåpatientrum visar på ett ogenomtänkt upplägg.

Sjukhuset kommer att genomgå stora om- och nybyggnationer kommande år.

Inom Alliansen vill vi säkerställa att vi bygger rätt från början, så att vi slipper se miljontals skattekronor gå upp i rök på grund av dålig planering.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons