Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adjunkt: Kvalitetsbrister finns redan i vuxenutbildningen

Jag tänker inte låta mig luras bort från sakfrågan genom en politisk bortförklarande retorisk taktik av Roger Haddad.
Men jag vill ändå klargöra att jag aldrig hävdat eller trott att Komvux har uppdraget att samla in synpunkter på andra utförare.

Annons

Dock brukar synpunkter komma av sig själva oavsett om det finns en uppsamlingscentral för dem eller inte.

De studerande ställer frågor till personer som finns tillgängliga och ibland blir det då just till mig. Alla vet ju inte heller med automatik vart de ska vända sig med sina frågor.

Att studerande berättar om sin situation ser jag inte som något organisatoriskt fel. Jag anser det inte heller vara fel på något sätt att jag även lyssnar på dem. Vid frågor som rör deras fortsatta (och eventuellt pågående) studier hänvisas de naturligtvis alltid till Vuxenutbildningscentrum (VUC). Jag vet att flera studerande har lämnat in och framfört sina åsikter till VUC och till utbildningsnämnden men alla orkar inte och lägger istället ner sina studieplaner.

Mina och de studerandes frågor står fortfarande obesvarade och enligt Roger Haddad dröjer utvärdering av vuxenutbildningen. Det finns dock redan nu upplevda kvalitetsbrister och jag får då förmoda att dessa kommer att vara åtgärdade inom en snar framtid?

Jag vill också förtydliga att mina synpunkter är komna ur egna erfarenheter och insikter och att jag talar utifrån ett medmänskligt perspektiv. Jag företräder mig själv - inte Komvux.

Anita Berglund

adjunkt, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons