Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiva påtryckningar saknas från kommunalråden!

Annons

En ny sluss i Södertälje är nödvändig för att utveckla Mälarsjöfarten. Det är vi tydligen politiskt eniga om. Problemet är bara att socialdemokraterna, som i dag styr i riket, så väl som i Västerås och Köping, ännu inte lyckats förverkliga det som vi alla vill ha.

Kommunalråden i Västerås och Köping, Ulla Persson och Elizabeth Salomonsson, skriver i VLT den 13 september att kommunminister Sven-Erik Österberg deklarerat att han inte ser några skäl till varför sjöfarten på Mälaren inte kan utvecklas genom att Sjöfartsverket genomför de nödvändiga investeringarna. Deklarera, och deklarera, Sven-Erik Österberg sitter ju i regeringen, är det inte dags att regera?

Det är ju regeringens senfärdighet som gör att denna viktiga investering, för hela Mälarsjöfarten, dröjer. Det är möjligt att både Ulla Persson och Elizabeth Samuelsson är nöjda med den insats som deras kommuner gjort för att få till stånd en utbyggnad av slussen i Södertälje och för att förhindra utbyggnaden av en ny hamn i Norvik, men jag som aktivt följer frågan kan bara konstatera att det behövs betydligt aktivare påtryckningar från Västerås och Köpings kommuner. Jag är också övertygad om att vi kommer att få se mer aktiva kommuner och bättre gehör med en ny Alliansregering och nya majoriteter i Köping och Västerås.

Jörgen Johansson

riksdagsledamot (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons