Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akuten måste prioriteras

Annons

När jag den 2 februari läste i VLT höll jag på att sätta frukosten i halsen. Om det hade varit den 1 april så skulle jag ha svurit på att detta var ett aprilskämt.

Alliansen som jag stödjer till 100 procent har det inte lätt. Landstingets ekonomi är urusel, om ingenting görs nu kommer det att sluta med en katastrof.

Det måste sparas, det tror jag vi alla är överens om. Men den eller de politiker, oavsett vem som sitter i regeringsställning, börjar tafsa på akutvården är ute och cyklar, för att uttrycka det milt. Ambulans och sjukvårdspersonal har redan reagerat kraftigt.

När verkligheten hinner ikapp gemene man, som blivit akut sjuk och ambulansen kommit för sent eller en cancersjuk patient har fått vänta för länge på operation och kanske också fått nedskuret på sin medicin, då kommer det att bli en folkstorm. Ambulansverksamheten och akuten måste prioriteras, likaså patienter med livshotande sjukdomar. Detta är en självklarhet och borde inte ens vara förhandlingsbart.

Jag håller med dem som tycker att man skall göra prioriteringar i vårdgarantin åtminstone under den värsta ekonomiska krisen. Upprepa inte misstaget era företrädare gjorde genom att vägra lyssna på både vårdpersonal och folket angående upphandlingen om familjeläkarna. Den skadan är fortfarande inte reparerad.

Med klokhet, tålamod och en portion empati är jag övertygad om att alliansen kommer att klara det här.

@Byline - endast namn:Ann-Jeanette Kornstreicher

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons