Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen: Bra med breda överens-kommelser för Västerås bästa

Annons

Vi i Västeråsalliansen är beredda att gemensamt arbeta för Västerås bästa. Vi kommer att driva frågor som gör att Västerås fortfarande är en lågskattekommun, en kommun som prioriterar näringslivsfrågor för fler jobb och som aldrig ger upp i frågan om att skolorna kraftigt måste förbättra sina resultat.

Västerås ska vara en bra kommun för barn att växa upp i och en kommun där äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna en trygghet att kunna få leva det liv man vill utifrån sina behov och önskemål.

Den styrande minoriteten skriver att den är villig att hitta breda överenskommelser något som vi tycker är bra och är beredda att gemensamt arbeta för. Breda överenskommelser är också kompromisser, vilket innebär att det inte alltid går att driva rödgrön politik som till exempel att avbryta alla upphandlingar i Västerås. Kompromissvilja innebär att ha Västerås bästa för ögonen och om ett förslag förlorar i kommunfullmäktige också vika sig för majoritetens beslut.

Vi i Västeråsalliansen är glada att Socialdemokarterna, Vänsterpartiet och Miljö-partiet fortsätter arbetet med att utveckla stadsdelarna i Västerås. Ett flertal projekt påbörjades under förra mandatperioden och i förhandlingar fick vi till ytterligare medel för att arbeta med stadsdelsutveckling i Västerås. Ett initiativ ifrån Västeråsalliansen och där den styrande minoriteten antog förslaget i samband med förhandlingar om budget 2011.

Vi måste fortsätta att arbeta för att fler ungdomar ska få ett jobb. Under 2010 infördes bland annat rekryteringsplatser, vilket är arbete på deltid under sex månader för ungdomar med gymnasieexamen. Det är arbeten inom verksamheter som vi vet att det finns ett rekryteringsbehov till exempel inom äldreomsorg och förskola.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons