Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen i utförsbacke

Annons

För en tid sedan kom rapporten ” Pisa” om hur det är ställt med vår skola. Den visade hur läget var för vår skola i förhållande till övriga i OECD och andra länder. Det är femtonåriga elever som är med i Pisa- undersökningen.

När motsvarande undersökning gjordes år 2003 låg resultatet på omkring sjätteplats för vårt land, nu ligger vi på omkring 38:e plats, vilket är ett stort ras. Det är inte konstigt att utbildningsminister Jan Björklund (fp) är på väg att begå ett verbalt harakiri.

Nu har resultatet kommit beträffande Vattenfall. Det rasar här också.

Året 2012 var det en vinst på 18.1 miljarder och för året 2013 blev det en förlust på 15,1 miljarder kronor. Det är en skillnad på 33,3 miljarder.

Man har skrivit ned tillgångarna med 30,1 miljarder i Vattenfall. Resultatet kommer att påverka vårt budgetunderskott, eftersom det inte blir någon utdelning. Förra året var utdelningen 6,8 miljarder kronor.

Alliansregeringen har kört hårt med skattesänkningar till dem som har det bäst ekonomiskt och som berör vårt budgetunderskott mycket. Troligen får de rödgröna överta ett land med stort budgetunderskott samt en skola som behöver stora insatser.

Efter de förra borgerliga åren 1992-1994 var det likadant, vi minns räntan på 500 procent. Vårt land har blivit mycket ojämlikt med många personer som saknar en rimlig standard.

Det är en konsekvens av högerpolitiken som alliansen för med stöd av Sverigedemokraterna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons