Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen: Lärarna drabbas i Hallstahammar

Annons

Den röda majoriteten i Hallstahammar säger upp lärare för att finansiera höjda lärarlöner. Man kan helt enkelt säga att lärarna får betala höjda löner med färre arbetskamrater. Det tycker vi från Alliansen är förkastligt och därför röstade vi mot förslaget i barn- och utbildningsnämnden.

Vi har en hög lärartäthet i Hallstahammar i dag. Den behöver vi om vi ska nå målet som kommunfullmäktige fastställt – en skola i toppklass.

För oss handlar den här frågan helt och hållet om felprioriteringar. Majoriteten väljer att satsa på Folkets hus, vi hade satsat på lärarna. Alliansen Hallstahammar har i upprepade budgetförslag drivit frågan att lärare ska ha bättre betalt, bra lärare ska ha bättre betalt och att lärare ska kunna fokusera på att vara lärare genom att införa andra kompetenser till skolan. Majoriteten väljer i stället att finansiera ökade lärarlöner med att säga upp lärare. Hur bidrar det till en bättre skola?

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets politik nedmonterar skolan i Hallstahammar. Med minskad lärartäthet blir det troligen fler som väljer bort Hallstahammars skolor för andra alternativ i närliggande kommuner. Inte lär det locka fler barnfamiljer att bosätta sig i kommunen, och vi behöver bli fler, inte färre, i Hallstahammar.

Vi undrar om majoritetens företrädare verkligen är medvetna om vad deras beslut innebär. Vi vet i alla fall vad vi tycker. Hade vi haft majoritet i kommunfullmäktige hade vi satsat på skolan och lärarna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons