Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen: Nilsson kör med retorik, inte fakta

Annons

Pia Nilsson (s) radar upp missuppfattning efter missuppfattning när hon försöker försvara s-regeringens skatt på fastigheter. Retoriken är hennes medel, inte seriösa fakta.

Alliansen gick inte till val för att avskaffa fastighetsskatten helt. I stället var den en förändring där ingen skulle tvingas från sitt boende. Ett krav var också att alla fastighetsägare, i alla bygder, skulle känna av en sänkt skatt. Så har det också blivit. Det förvånar därför när Pia Nilsson framhåller att socialdemokraterna inte tänkte ta in mer boendeskatt än idag. Nu är det ju så att dagens skatt är en reducerad skatt i förhållande till den gamla höga s-skatten.

Nilsson undviker dessutom att nämna varför s-regeringen införde en begränsningsregel 2001. Orsaken var ju den 33 procentiga skattehöjning man genomfört något år tidigare!

Jag delar dock Nilssons syn att "inte vanliga löntagare med vanliga inkomster ska betala mer i skatt". Det är också det synsättet som präglat alliansens politik.

Det är just den gruppen som fått de stora skattesänkningarna det senaste året.

Det är den gruppen som den gamla s-regeringen glömt. Det är också den gruppen som socialdemokraterna vill höja skatten radikalt för, enligt den skuggbudget man presenterat.

Det här visar att Nilsson för en debatt som knappast platsar under begreppet seriositet. Det är i stället ett allmänt klagande på att människor får det allt bättre. Från

alliansen strävar vi i stället efter att göra det än bättre för dem som har de vanliga inkomsterna.

Jörgen Johansson (c)

Agneta Berliner (fp)

Staffan Anger (m)

Jessica Polfjärd (m)

riksdagsledamöter för alliansen Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons