Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen: Vi bröt inte samarbetet med Skinnsbergsdemokraterna

När man skriver och får ett inlägg publicerat på debatt- eller insändarsidan kan man framföra sanningar, halvsanningar och osanningar i en enda röra. Många läsare tror att det som står är sant, särskilt när det framförs på ett så strukturerat och trovärdigt sätt, som det som Sune Larsson gör.

Annons

Sant är att Alliansen inbjöd Skinnskattebergsdemokraterna till diskussioner om samarbete. Osant är, att inbjudan berodde på att Skinnskattebergsdemokraterna hade en god bemanningskapacitet jämfört med Alliansen.

Sant är att Skinnskattebergsdemokraterna fick en bra representation. Osant är att vi efter att ha fått igenom ett bra arvode till vårt kommunalråd gick över till att samarbeta med Socialdemokraterna.

Den som först av alla bröt samarbetet med Alliansen var Sune Larsson själv. Efter att han inte fick igenom ett förslag om att träffa engelska pensionsbolag för att diskutera en försäljning av kommunens fastigheter, upphörde han helt att komma till kommunstyrelsen, där han var vice ordförande, och till majoritetsmöten, som vi hade före varje kommunstyrelse.

Dit kom för övrigt nästan alltid bara en företrädare för Skinnskattebergsdemokraterna.

Många av de övriga visste inte ens om att vi hade möten. Den enda företrädaren "företrädde" dessutom sina medlemmar genom att framföra egna åsikter och inte de beslut som fattats hos Skinnskattebergsdemokraterna. Detta har vi fått veta i efterhand.

Vid fullmäktiges sammanträden var man vid ett flertal tillfällen inte fullt representerade.

Sant är att Alliansen våren 2008 lämnade Skinnskattebergsdemokraterna, då det inte fanns underlag för samarbete, och Alliansen stöddes i detta beslut av Socialdemokraterna.

Osant är, att Skinnskattebergsdemokraterna vid ett enigt partimöte beslöt att stödja Socialdemokraternas förslag om skattehöjning. När budgeten diskuterades, rådde enligt uppgift från medlem som därefter lämnade partiet, stor oenighet. Ett flertal duktiga Skinnskattebergsdemokrater lämnade efter detta möte sitt parti.

Vanja Leneklint (FP)

Rolf Andersson (C)

Pernilla Danielsson (m)

Lars Carnbrand (KD)

ordförande för respektive parti i Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons