Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Porswald (MP): Märklig kritik av snöröjningen i Västerås

Oppositionsråden Ulla Persson (S) och Per Lithammer (V) kritisierar snöröjningen i Västerås. Det är lite märkligt då den snö som han däruppe sänder ner till oss varierar i mängd.

Annons

Just den 15 december var det ett snöfall som höll på nästan ett dygn och två

decimeter föll.

Det stora ”långedraget” kostar 1,3 miljoner kronor och vi hade 125 fordon ute.

Det tar tio timmar att genomföra snöröjningen och kommer det onormalt mycket så tar det lite längre tid. Vi prioriterar cykelleder, bussgator och huvudleder där det färdas många, men det kan upplevas att det inte sker en snöröjning just där man själv åker eller vid en viss tid på dygnet.

Snöar det hela dagen är det knappast idé att ploga en sträcka som inom 4–5 timmar måste plogas igen.

Vi har samma snöröjningsbudget som vi haft i ett flertal år tillbaka på ett årsmedelvärde på 24 miljoner kronor och där ingår markvärmen i city. Det är samma principer som när oppositionen ledde ”vinterkriget”.

Vissa år har vi en snöfattig vinter och det blir ett överskott och när det snöar mycket får det bli ett underskott och det regleras i årsbokslutet för Västerås stad.

Självklart tar vi till oss och vill ha synpunkter på om snöröjningen fallerar eller att våra rutiner inte efterlevs av entreprenörer. Där är västeråsarna viktiga för att vi skall få information.

I den SCB-undersökning staden låtit göra för snö-röjning ger västeråsarna överlag högt betyg för snöröjningen av gång- och cykelvägar. Vi fick 6,4 i betyg på en skala 1–10. Sverigemedlet ligger på 5,4!

Att starta ett snöbollskrig mellan majoritet och opposition i frågan om vinterväghållningen verkar vara en brist på andra politiska områden att debattera om.

ordförande,

tekniska nämnden,

Västerås

Andreas Porswald

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons