Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anger (M): S måste lämna besked till väljarna

Annons

Sverige har genom en ansvarsfull ekonomisk politik klarat sig bättre än de flesta andra jämförbara länder genom krisen. Syssel-sättningen har, trots krisen, ökat med 200 000 personer samtidigt som utanförskapet har minskat med ungefär lika många. Sysselsättningen som andel av befolkningen har också ökat, om man tar hänsyn till att andelen unga och äldre har blivit större.

Moderaterna har, tillsammans med de andra partierna i Alliansen, halverat arbetsgivaravgiften för unga. Detta är en åtgärd med syfte att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden.

Nu går vi gemensamt vidare med en politik för fler jobb, bland annat med en sänkning av restaurangmomsen som ytterligare förbättrar ungas chanser att få in en fot på arbetsmarknaden. Så tar vi ansvar — för Västmanlands län och för resten av landet.

Senast Socialdemokraterna lyckades få egen majoritet i Sveriges riksdag var 1968. I dag är skillnaden mellan Socialdemokraterna och Alliansen 61 mandat i riksdagen. Väljarna förtjänar att veta hur regeringsalternativen ser ut. Innebär en röst på Stefan Löfven en röst på Jonas Sjöstedt som finansminister och Åsa Romson som infrastrukturminister?

Jobben är den viktigaste frågan för Nya Moderaterna och vårt mål är full sysselsättning. Fler i arbete minskar klyftorna i samhället och säkrar en uthållig

finansiering av välfärden. Men ett jobb är inte bara nödvändigt för att kunna finansiera sin vardag, det är också gemenskap, trygghet och känslan av att vara behövd. Vi tror på att sätta människan framför systemet — alla människor behövs och alla jobb behövs. Detta är arbetslinjen — att alla som kan arbeta har ett jobb och att det lönar sig att jobba och ta ansvar.

Stefan Löfven och Socialdemokraterna kan inte ge mycket till besked. Inte hur de ska skapa jobb eller vilka de vill bilda regering med. Väljarna här i Västmanlands län förtjänar tydliga besked: Vilka partier tänker S samarbeta med i sitt regerings-alternativ? Hur skapar höjda arbetsgivar-avgifter fler jobb?

Trots avsaknaden av svar från oppositionen kan vi konstatera att dess politik kommer att medföra försämrade möjligheter för unga att få jobb samt kraftigt höjda skatter för hushåll och företag.

Det är tydligt att en enig Allians står emot en splittrad opposition och att det i dags-läget endast finns ett ansvarstagande alternativ inom svensk politik.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons