Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anger (m): Vår region är Mälardalen och Stockholm

Ansvarsutredningen har på ett föredömligt sätt analyserat hur Sverige skall styras i framtiden.

Annons

Nuvarande länsindelning från statsmannen Axel Oxenstiernas dagar är förlegad och organisatoriskt följer inte myndigheter den. Det är dags för en ny organisering av Sverige.

För Västmanlands del är länet alldeles för litet och klarar inte sina uppgifter. Sjukvården behöver mer resurser och kan endast klaras med ett större område med fler människor. Det finns fler områden, exempelvis kollektivtrafiken, vilken berör ett större område med likvärdiga villkor.

För moderata samlingspartiet i Västmanland är det naturligt att vi i Mälardalen går ihop med Stockholm till en stor region. Tillväxten är störst i Stockholmsområdet och med en successivt utvidgad arbetsmarknad tillhör vi idag Stockholms arbetsmarknad.

Även inom den högre utbildningen måste vi utöka samarbetsområdet. Ett samarbete med KTH och universiteten i Stockholm och Uppsala är givet för att hänga med i framtidens än snabbare utveckling.

Vi konkurrerar inte bara inom landet, utan även med regioner som Milano, Barcelona och Stuttgart med omnejd. En stark, stor region är nödvändig för framtiden. Det är Mälardalens län jämte Stockholm. Låt oss gemensamt skapa denna genom samarbeten, för att i framtiden bli en så stor och betydelsefull region som möjligt.

Staffan Anger

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons