Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita Muchilwa Wallén: Vi sitter alla i samma båt

Den ekonomiska krisen biter hårt och miljontals människor runt om i världen är jätteoroliga. Många människor kämpar hårt för att försöka försörja sig.

Annons

I Kenya och Somalia finns det många svältande och frustrerade människor. Hjälpen kommer inte fram och när den kommer, är den inte tillgänglig för alla som behöver hjälp. Nej. Livet är inte lätt.

Allas ögon är på USA och just nu går det inte så bra. Problemet är att vi sitter i samma båt.

Många länder och företag har investerat mycket pengar i USA och påverkas av börsen och mycket som händer där. Det är ont om pengar och tuffa beslut måste fattas.

De senaste åren har USA lagt mycket pengar på att bekämpa terrorism eller några världsledare som har vänt sig mot sina egna medborgare och begått folkmord eller krigsförbrytelser. Men nu när de flesta är borta, vore det bra att använda Nato och OAU i stället för att minska kostnaderna.

Det är dags för USA att investera mindre i krig och investera mer pengar på att skapa jobb och bygga upp det amerikanska samhället igen.

Det är bättre att investera och bygga upp en bättre framtid för alla i USA än att kriga, jaga terrorister världen runt, eller investera pengarna i jättedyr krigs-materiel, vapen och flygplan.

Det är också dags för Somalia att göra vad som är bäst för Somalia, det vill säga sluta kriga och börja bygga upp Somalia igen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons