Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Hård af Segerstad (m): 6,6 minuter är snabbast i landet

Annons

Solveig Ingemarsson (s) skriver om den nya myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som vid årsskiftet ska ersätta de tre myndigheterna Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar. Det är en statlig fråga och inget som undertecknad kan påverka, därför kan jag inte svara på det.

Socialdemokraterna har haft och har majoriteten i Mälardalens Brand- och räddningsförbund (MBR). Under förra mandatperioden avvecklade förra direktionen ett antal stationer och sålde fastigheten på övningsområdet Fågelbacken.

Sedan Västeråsalliansen fått majoritet i kommunen har MBR fått ökade anslag i storleksordningen tio procent per år 2008 och 2009. Hur stor procentuell ökning fick MBR under förra mandatperioden? I snitt en procent per år. De och tidigare underfinansieringar har lett fram till den tuffa situation MBR har idag med ekonomi, personalsituation och investeringsbehov. Det går naturligtvis inte att återhämta på två år.

Direktionen är väl medveten om det ekonomiska läget, trots det finns det många brandmän som gör ett otroligt bra jobb. I Sveriges kommuner och landstings senaste rapport har kommuninvånarna i Hallstahammar Sveriges snabbaste räddningstjänst. 6,6 minuter tar det i snitt för räddningstjänsten att komma ut till den olycksdrabbade.

Anna Hård af Segerstad

ordförande Mälardalens Brand- och räddningsförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons