Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Lundberg (fp): Märkligt beslut att lägga ned Katthult

Annons

Tidigare i veckan kunde vi läsa i VLT att barn- och bildningsnämnden i Hallstahammar beslutat sig för att lägga ner förskolan Katthult. Föräldrar är arga och upprörda över det snabba beslutet och vill ha kvar sin förskola. Jag vill i och med detta debattinlägg ge en lite vidare syn på denna fråga.

I Hallstahammars kommun har vi en vision som säger att "Vår förskola, grundskola och gymnasium tillhör de allra bästa i landet och ger våra barn och ungdomar goda förutsättningar för ett gott liv". Kommunen har också som mål att höja kvalitén på den kommunala förskolan och att alla förskolor skall ha en egen profil.

Förskolan Katthult är en verksamhet med bra kvalitet och efterfrågas av föräldrar - här vill man ha sina barn! Katthult har början till en bra profil och den verksamheten har man nu från majoriteten beslutat sig för att lägga ner.

Vi ska ha en förskola som erbjuder platser där det efterfrågas, säger majoriteten. Det syntes vara en regel med vissa undantag. Det verkar inte gälla för Katthult.

Vi behöver anpassa den kommunala kostymen efter verkligheten, visst är det så. Det blir färre barn i Hallstahammar och vi har även en privat entreprenör som har startat förskoleverksamhet i kommunen. Det privata alternativet välkomnar givetvis jag, som är för valfrihet. Valfrihet skall ju dock även omfatta den kommunala förskolan.

Minskningen med 40 platser och 8,5 tjänster i början av augusti kommer att följas av ytterligare minskningar inom den kommunala förskolan. Att lägga ner Katthult känns dock märkligt. Katthult är en omtyckt förskola dit föräldrar och personal sökt sig.

Stå vid ert ord, majoriteten! Erbjud platser där det efterfrågas och höj kvaliteten på den kommunala förskolan! Tänk över och omvärdera ert beslut och behåll Katthult.

Nedläggningsbeslutet i nämnden togs med reservation från samtliga ledamöter i oppositionen.

Stå på er, föräldrar! Vi står på oss i nämnden!

Anna Lundberg

ledamot av barn- och bildningsnämnden

Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons