Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Maria Romlid (V): Varför vill Socialdemokraterna sälja 750 hem till en riskkapitalist?

Annons

S avvecklar allmännyttan runt om i landet

Mimer ska sälja 750 lägenheter.Foto: Staffan Bjerstedt

Redan i höstas meddelade den politiska majoriteten (S, MP, C, KD) att de planerade att sälja ut en stor del av allmännyttan på Bäckby och Skallberget. Det handlar om 750 lägenheter.

Vänsterpartiet var den första att protestera mot planerna eftersom Mimer är vårt bästa bostadspolitiska verktyg. Vi vill se en stark allmännytta som tar ansvar, inte en som avvecklas.

Runt om i landet håller Socialdemokraterna på att avveckla allmännyttan. Det händer i Norrköping, Umeå, Luleå, Göteborg och Eskilstuna för att nämna några kommuner. I Västerås har Socialdemokratierna gett sken av att värna allmännyttan, i alla fall när partiet varit i opposition. Men nu i ett borgligt samarbete finns det inga problem att sälja ut allmännyttan.

Skälen från majoriteten till försäljningen har varit brist på idéer från Mimers sida och att våra bostadsområden skulle må bättre av mer mångsidighet och variation. Vad tänker sig Socialdemokraterna att riskkapitalisten D Carnegie ska bidra med?

Det vi vet från tidigare utförsäljningar i Husby och Eskilstuna är att D Carnegies idéer ger bristande underhåll, slarviga renoveringar och chockhöjning av hyror. Nej, D Carnegies goda idéer är inget som vi i Västerås borde inspireras av.

I och med försäljningen sviker Socialdemokraterna sina väljare, dagens och morgondagens hyresgäster. För Vänsterpartiet är det viktigt att vi har en stark allmännytta som tillsammans med de boende är med och utvecklar våra bostadsområden.

En riskkapitalist kommer aldrig att kunna göra samma arbete som vårt kommunala bostadsbolag. Vänsterpartiet vill se en allmännytta som gynnar medborgarna, inte riskkapitalister.

Anna Maria Romlid (V)

oppositionsråd

Läs mer:

Insändare: Mimer sviker de boende på Bäckby och Skallberget

"Plånboksvänliga hyror"

Debatt: PRO: Mimer äventyrar förtroende

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons