Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Wallén (S): Vi tycker att alla barn ska ha samma möjligheter

Vi socialdemokrater tycker att barnen alltid ska vara i centrum och därför måste vi fatta beslut som gynnar alla barn och inte bara några få.

Annons

Ett bidrag på 3000 kronor i månaden är alldeles för lite för att majoriteten av barnfamiljerna i Västerås ska kunna vara hemma längre med sina barn.

Vi vill istället bygga ut föräldraförsäkringen så att alla föräldrar kan vara hemma längre med sina barn. Varför stöder inte ni kristdemokrater detta? Varför vill ni istället ha ett ojämlikt och ojämställt vårdnadsbidrag? Varför slåss ni inte för alla barns rätt till mer tid med sina föräldrar?

Majoriteten av dem som har beviljats vårdnadsbidrag i Västerås hade oavsett bidrag eller ej valt att stanna hemma med sina barn. Vårdnadsbidraget har inte lett till att fler barn i Västerås får mer tid med sina föräldrar, som Kristdemokraterna gärna vill göra sken av.

Till Fredrik Johansson, som skriver om vårdnadsbidrag VLT 16 mars: hör gärna av dig till mig så kan jag mer utförligt förklara Socialdemokraternas ståndpunkt samt varför vi vill prioritera att bygga ut föräldraförsäkringen istället för att ha ett vårdnadsbidrag.

Det är viktigt att alla barn får möjlighet till mer tid med sina föräldrar och inte bara några få. Du får tag på mig genom Västerås stads växel.

Anna Wallén (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons