Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avveckla Bemanningstjänst

De rödgrönas artikel i VLT den 6 februari visar att de inte har förstått det akuta i vikariesituationen på förskolorna och skolor i Västerås och det är bara att beklaga

Annons

Det är beklagligt att de rödgröna inte har tagit ansvar och tagit signalerna på allvar. Redan för ett år sedan lämnade jag in en motion om höjd grundbemanning och att avveckla Bemanningstjänst för förskolor och skolor i Västerås. Redan då fanns det en möjlighet att ta politiskt ansvar för situationen. Istället väljer man att avslå förslagen nästan ett år efter att motionen lämnats in och hänvisar till utredningar som ännu inte är klara.

Det krävs dock fortfarande krafttag. När jag nyligen besökte en förskola beskrevs den svåra situation som det är att få vikarier. I de rödgrönas artikel hänvisas det till att nu har behörighetskraven tillfälligt tagits bort. Jag hoppas att man också långsiktigt kommer att anställa till exempel lärarstuderande som vikarier i förskolan och skolan och inte som tidigare hänvisa till att de inte är behöriga.

Studenter som läste till förskollärare och lärare måste kunna anställas på tjänster under 40 % för att kunna arbeta när det är många som är sjuka. Korttidsvikarier kopplade till enheter eller områden behöver finnas för att snabbt kunna kalla in förstärkning. För verksamheterna och barnen är det viktigt att känna de som går in som vikarier och det är bråttom. Bråttom att hitta en lösning för vi har en fantastisk förskola i Västerås men som idag går på knäna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons