Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

B-Å Nilsson (FP): Det finns inget att dölja

Ulla Persson (S) väljer anfall som bästa försvar, men till priset av sanningen. Att hon uttalar förtroende för den vänsterpartistiske ordföranden i barn- och ungdomsnämnden förvånar inte. Något annat vore anmärkningsvärt.

Annons

Persson har tilldelat en vänsterpartist det politiska ansvaret för förskola, grundskola och fritidsverksamhet. I skolfrågor är Vänsterpartiet Sveriges mest flummiga och mest extrema parti med förslag om avskaffande av betyg och förbud för hemuppgifter och läxor. Är det så Västerås ska lösa uppdraget att skapa Sveriges bästa skola?

Problemet med att en vänsterpartist ska genomföra detta väljer Ulla Persson att blunda för.

Persson hävdar att hon gick till val på att utreda effekterna av upphandlingar. Sanningen är att dessa uppföljningar görs ständigt och på förslag av Socialdemokraterna genomfördes nyligen en extra utvärdering främst fokuserad på kvalitet. Inget talar för att kvaliteten skulle bli bättre om Västerås skulle upphöra med upphandlingar, tvärt om.

Att kräva utvärderingar är att slå in öppna dörrar.

Än värre är hur Persson nedvärderar det arbete med uppföljningar inom äldrenämndens område som görs av stabens mycket hängivna medarbetare. Det finns således inget jag behöver dölja, vilket Ulla Persson hävdar.

När Socialdemokraterna på äldrenämndens sammanträde i oktober gav vika för kravet från Vänsterpartiet och helt plötsligt ändrade sig och avbryter pågående upphandlingar tog nämndsmajoriteten ett beslut vars konsekvenser de nog inte inser vidden av. Vilka konsekvenser får detta för viljan att delta i upphandlingar? Eller ska all verksamhet inom äldrenämndens område drivas av den kommunala utföraren?

Dessutom vet vi redan nu en effekt av den avbrutna upphandlingen blir en ökad kostnad för Västerås stad på minst 9 miljoner kronor per år. Detta jämfört med ett slutförande av upphandlingen blivit att den kommunala utföraren, Proaros, som hade det kvalitativt bästa men också ekonomiska mest fördelaktiga anbudet fått uppdraget att driva dessa fyra demensboenden. Ett faktum som åtminstone tycks ha överraskat äldrenämndens nya ordförande Carin Lidman (S).

Det som beskrivits ovan är alvarligt, men dessutom tycks Ulla Persson helt oförmögen att inse att huvudorsaken till Socialdemokraternas katastrofval är många svenskars rädsla för att det gamla kommunistpartiet, Vänsterpartiet, skulle komma att styra Sverige. Så länge Persson och andra Socialdemokrater vägrar inse detta väntar fler katastrofval för partiet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons