Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badelunda församling: Bygg inte avfarten

Kyrkorådet i Badelunda församling oroas starkt av den smittrafik, som kommer att uppstå mellan E18 och Tillbergaleden ifall den planerade avfarten vid Närlunda på väg 694 byggs.

Annons

Redan i dag är trafikflödet förbi Badelunda kyrka mycket stort ca 2 500 fordon/dygn. Vägen förbi kyrkan mot Malma gård är smal och har ett motlut i en svag böj, vilket gör att fordon som kommer norr ifrån är svåra att upptäcka. Av alla fordon som passerar kyrkan under vardagar utgör tunga fordon en påfallande stor andel.

Aktiviteten i och omkring kyrkan är stor alla dagar. Det kan under vardagar vara upp till fyra begravningar per vecka och två till fyra dop eller bröllop på lördagar. På söndagar hålls gudtjänst i kyrkan. Dessutom besöks kyrkogården kontinuerligt under alla veckans dagar av många anhöriga. Den intensiva trafiken förbi kyrkan skapar i dag stora problem framförallt vid parkering och övergångar mellan kyrkan och Kyrkskolan vid minnesstunder, bröllop och dylikt.

Skulle avfarten bli av har Trafikverket kommit fram till att trafikflödet ökar mest förbi Badelunda kyrka 6 400 fordon/dygn om inga åtgärder vidtas eller 4 400 fordon/dygn om åtgärder vidtas. Man får alltså räkna med att trafiken förbi Badelunda minst kommer att fördubblas och som värst tredubblas om denna avfart kommer till stånd.

Detta är inte acceptabelt och därför avstyrker Badelunda kyrkoråd bestämt planerna på en avfart vid Närlunda, allrahelst som det redan i dag finns en avfart vid Hälla.

Markku Wendelius, Kyrkoherde Kyrkorådet i Badelunda församling

Lars Ericson, Ordförande Kyrkorådet i Badelunda församling

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons