Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara halvsanningar från VL-ordförande

Annons

Ordföranden för Västmanlands lokaltrafik (VL) Stig-Erik Westmark tar till orda i VLT den 10 juni på ett sätt som förvånar. Den hårdvinklade artikeln förefaller snarare vara producerad på landstingets politiska (s) informationsavdelning än av Stig-Erik Westmark, som i artikeln "glömmer" eller undanhåller viktiga fakta: 1. Westmark skriver att eftersom s och v har majoritet i VL-styrelsen har löftet om att höja gränsen för skolungdomspris på VL redan infriats. Sanningen är att styrelsen var helt enig i inriktningsbeslutet om att höja åldersgränsen från 16 till 19 år.

2. Finansieringen av kostnaden för höjningen av åldersgränsen är inte klar. I detta läge borde väl ordföranden för VL vara nöjd med att åtminstone partierna bakom Västeråsalliansen (fp, m, kd, c och mp) är beredda att stå för den del av kostnaden som faller på Västerås stad. Nej, i stället blir det ett utfall om att VL-styrelsen minsann var först med sitt beslut.

3. I ett beslut har VL-styrelsen tagit principbeslut om att från kommande årsskifte införa en restidsgaranti, detta är efterlängtat. Jag har tillskrivet styrelsen (3 april) och begärt en restidsgaranti. Min skrivelse resulterade i ett uppdrag till vd att återkomma till styrelsen med förslag om införande av en restidsgaranti, som styrelsen ställde sig bakom vid mötet den 2 juni. Men allt detta "glömmer" Stig-Erik Westmark i sin artikel den 10 juni.

Bengt-Åke Nilsson

Gruppledare för folkpartiet i Västerås samt vice ordförande i VL.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons