Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnmorska: Lönen speglar inte utbildning, kompetens och ansvar

Vi är många barnmorskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker som snart har fått nog.

Annons

Löneupproret 2008 är ett uttryck för ett utbrett missnöje med låga ingångslöner och en näst intill obefintlig löneutveckling. Att ständigt få höra att det inte finns några pengar, eller att vi är för många är ett hån mot en yrkesgrupp med 3-4,5 års högskoleutbildning och som ansvarar för människors liv och hälsa.

God vård har betydelse för allt fler. Medicinska landvinningar, en befolkning som blir allt äldre, ett mångkulturellt samhälle som ställer nya krav är några faktorer som har betydelse. Jämställdhetsfrågan är även den central och bör föras högt upp på den politiska agendan.

Enligt Ekonomistyrningsverket (ESV) är överskottet i statsbudgeten 2007, 134 miljarder kronor. För 2008 beräknas överskottet bli 84 miljarder. Enligt prognosen fram till år 2011 växer överskotten, dock med reservation för inbromsningen i ekonomin och dess påverkan på statsfinanserna.

Som ett led i en jämställdhetssatsning, som ju primärt inte är en angelägenhet för landstingen, skulle en del av dessa pengar kunna användas för att rätta till den orättvisa lönesättningen av barnmorskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

Svensk sjukvård har länge haft ett gott anseende i internationella jämförelser.

Undersökningar den senaste tiden pekar dock på att Sverige har tappat i kvalitet och inte längre platsar bland de främsta. Detta är ytterligare en sak som bör få oss alla, framför allt ansvariga politiker, att tänka till.

Till Magnus Edlund, avgående ordförande i Landstingsstyrelsen vill jag säga: Jag förstår, jag tycker också att det räcker nu.

Till Monika Berglund, nyutnämnd landstingsdirektör i Västmanland och som uttalat sig i VLT den 6 mars vill jag säga: Sjuksköterskornas problem med löneutveckling beror inte på de ökade kostnaderna för mediciner och utveckling eller på att vi är en stor grupp. Våra problem beror på att tjänstemän och politiker blundar för det faktum att barnmorskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker, grupper med nyckelpositioner i den svenska hälso- och sjukvården söker sig till andra arbeten eller väljer att jobba utomlands. Allt fler väljer bort specialistutbildning. Undersköterskor väljer att inte utbilda sig till sjuksköterskor. Anledningen är att lönen inte står i proportion till utbildning, kompetens och ansvar.

En treprocentig löneökning under tre på varandra följande år skulle för Vårdförbundets 69890 personer kosta de svenska landstingen drygt 152 miljoner kronor per månad. Motsvarande löneökning för de 24100 läkarna skulle kosta knappt 106 miljoner kronor per månad (beräkning utifrån kostnaden för tänkt löneökning. Sociala avgifter är inte medräknade.

Uppgifter hämtade från Statistiska centralbyrån gällande Landstingskommunal sektor år 2006.)

Det är lätt att räkna ut att Vårdförbundets löneökningar i jämförelse är en bra affär för landstingen. Läkarnas treprocentiga löneökning genererar mer än dubbelt så mycket i lönekuvertet och kostar de svenska landstingen dubbelt så mycket per anställd.

Notera även att just i Landstinget Västmanland har läkarna högre genomsnittslöner än i riket i övrigt.

Många har lämnat Vårdförbundet då de är ytterst missnöjda med löneutvecklingen, fler kommer att försvinna om inget radikalt görs. Att Vårdförbundets vice ordförande Ingrid Frisk på bästa sändningstid i SVT den 15 mars säger att "pengarna ska räcka till många" är en katastrof. Många med mig befarar att Vårdförbundet på central nivå låter sig utmanövreras av Sveriges Kommuner och landsting och att vi inte heller denna gång ska komma i närheten av berättigade löneökningar.

Att pengarna ska räcka är arbetsgivarens sak. Vårdförbundet har en helt annan uppgift. Höjda ingångslöner till 23000 kronor för sjuksköterskor och omkring 28000 kronor för barnmorskor och andra specialistutbildade sjuksköterskor, tillsammans med en engångssumma på 5000 kronor till redan anställda, är berättigade krav.

Vi väntar på att Vårdförbundet, förhandlarna och medlarna på Sveriges Kommuner och landsting samt ansvariga chefer, tjänstemän och politiker ska förstå och inse allvaret i situationen. Det här är en verklig utmaning, där fallgropar riskerar att övergå i riktigt stora problem om inget görs.

Jag är övertygad om att Florence Nightingale, vars rykte är oförtjänt dåligt, förmodligen hade varit en av våra största supportrar. Bland mycket annat verkade hon för att sjuksköterskor skulle ha en rättvis lön de kunde försörja sig på. En rykande aktuell fråga även år 2008.

Anna Mosslind

legitimerad barnmorska

Förlossningen, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons