Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassängen rätt placerad

Annons

Replik till Glenn Andersson och Monika Wilander på debattinlägg den 7 december.

Jag har inte påstått att placeringen av nuvarande bassäng var en felsatsning. Tvärtom var placeringen rätt. Eventuell expansion av Centrallasarettet skulle ske åt andra hållet där Gamla lasarettet ligger.

Jodå, Glenn Andersson och Monika Wilander, jag känner till att 1977 års generalplan inte kan förverkligas eftersom Gamla lasarettet inte får rivas. Det är ett beslut som Västerås kommun har fattat men kommunen är inte villig att vara med och finansiera någon renovering av byggnaden utan det ska landstinget klara.

Gamla lasarettet har i stort sett stått tomt under många år och byggnaden är ganska förfallen. Renoveringskostnaden beräknas till 150 miljoner kronor (blir säkert mera) och byggnaden är tänkt att innehålla landstingets kansli och administration.

Enligt min uppfattning är det inte försvarbart att kosta på renovering av Gamla lasarettet. Rivningsförbudet borde snarast upphävas så att byggnaden kan rivas och ge plats för de utbyggnadsplaner som landstinget har behov av för att få ett fungerande centrallasarett.

Därmed kan bassängen vara kvar på sin nuvarande plats.

Inger Elison (c)

Oppositionsråd i Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons