Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassängen var ingen felsatsning

Annons

Beslutet att bygga den nuvarande rehabiliteringsbassängen vid Centrallasarettet i Västerås utgick från den dåvarande långtidsplaneringen (generalplanen från 1977). Bassängen var inte alls någon felsatsning, utan en efterlängtad och välbehövd rehabiliteringsanläggning. Inger Elison (c), som tillsammans med alla övriga politiker i landstingsfullmäktige, var med och fattade beslutet, borde känna till det. Centerpartiet var vid den tidpunkten med i landstingsledningen.

Enligt den då gällande planen skulle det gamla lasarettet rivas för att ge plats åt nya vårdavdelningar. Men som Inger Elison också borde känna till har inte det varit möjligt. Det gamla sjukhuset från 1928, ritat av arkitekten Ernst Stenhammar, har ansetts så byggnadshistoriskt intressant att det måste sparas åt eftervärlden. Därför får det inte rivas och de nya vårdavdelningarna måste byggas någon annanstans. Den bästa placeringen, både ekonomiskt och logistiskt är där bassängen ligger i dag. Detta vet Inger Elison.

För att få en bättre situation för patienterna, och kunna minska överbeläggningarna måste de nya vårdavdelningarna byggas och detta snarast. Dessutom är personalens arbetsmiljö inte bra i dag. De gamla vårdavdelningarna har blivit för trånga med dagens vårdkrävande patienter.

Givetvis ska ingen behöva bli utan rehabilitering på grund av ombyggnationerna.

Efter nyår ska handikapporganisationer och patientgrupper bjudas in till den fortsatta planeringen.

Vad som ska byggas först måste utredningen få visa, men vi ilandstingsledningen har ett ansvar för att länsbornas gemensamma resurser används effektivt och att alla som behöver får en högkvalitativ och värdig sjukvård.

Glenn Andersson

Monika Wilander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons