Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassängfrågan måste lösas

Annons

Oron är just nu stor bland alla som behöver och nyttjar bassängen vid Centrallasarettet. De vill veta hur deras rehabilitering ska ordnas under tid det byggs ett nytt hus där bassängen nu ligger.

De kräver klara besked - inte besked i förbifarten "om att det ska nog ordna sig". Det enda konkreta som hörts är finanslandstingsrådet Glenn Anderssons (s) planer på att bygga nya bassänger i de norra länsdelarna - inget om Västerås. Han informerade i höstas om att en träff skulle ske med handikapporganisationerna i början av det här året för att hitta en lösning. Den lösningen finns uppenbarligen ännu inte.

Den styrande majoriteten s+v är nu på väg att trumfa igenom omfattande och kostsamma ny- och ombyggnationer på lasarettsområdet i Västerås. Under den byggtiden - minst ett par år - måste bassängen stängas. Folkpartiet instämmer i att vårdbyggnaderna måste moderniseras. Takten är vi däremot inte riktigt överens om. Vi kräver också att bassängfrågan under byggtiden måste få en funktionell lösning för alla de medborgare som är i behov av sådan rehabilitering.

Rehabiliteringsinsatser måste vara regelbundna. Ett par veckor utan träning kan bli ödesdiger. Många funktionshindrade kan bli sämre väldigt snabbt. Det medför stora kostnader ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Det är därför angeläget att bassängträning erbjuds med tydliga och tillgängliga alternativ under hela byggnationstiden. Samt att den nya bassängen planeras in i byggprocessen så att den kan stå klar så snabbt som möjligt.

Till dess detta är klarlagt kommer folkpartiet att motsätta sig en rivning av nuvarande bassäng vid Centrallasarettet.

Torsten Källberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons