Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behoven skall styra

Annons

Tack, Hans Stackegård (m), för att du i VLT den 24 december så klart talar om hur moderaterna vill ha den svenska sjukvården. Det vill säga införa en ojämlik sjukvård där de som kan betala mer får bättre vård och kan gå före i köerna.

Vi socialdemokrater släpper dock inte på en av våra viktigaste principer: Det är inte tjockleken på plånboken som ska avgöra vem som ska få vård först eller vilken vård man ska få. Det är det medicinska behovet som styr.

Vidare verkar Hans Stackegård vara dåligt underrättad om hur det gick till när landstingsfullmäktige 2003 beslutade om att göra om sjukvårdsstrukturen i Västmanland. Eller är det så att han inte vill låtsas om hur det var? Moderaterna tog ett stort ansvar när de aktivt stödde beslutet att akutsjukvården i länet skulle koncentreras och lasaretten i Sala och Fagersta skulle göras om till närsjukhus.

Som så många andra borgerliga debattörer påstår Stackegård att bara sjukvården privatiseras så ska ekonomin gå ihop. Men tyvärr, Stackegård, det finns inte någon sådan automatik. Tvärtom finns det många exempel från landsting runt om i landet där den borgerliga privatiseringsivern har lett till ökade budgetunderskott.

I Landstinget Västmanland har vi nu dock en ekonomi i balans. Och detta mycket tack vare att en stor majoritet bestående av socialdemokrater, vänsterpartister, moderater och folkpartister kunde enas om ett viktigt beslut.

Elisabeth Löf (s) landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons