Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke Nilsson (FP): Brister i äldreomsorgen måste åtgärdas

Svt har i två program av Uppdrag granskning undersökt hur det står till med äldreomsorgen i dagens Sverige. Det är ingen positiv bild som framtonar av dagens äldreomsorg.

Annons

Det är medias uppgift att granska. Så även om det som presenterats inte är representativt för hur läget är i hela landet är det bra att brister lyfts fram.

Självklart hade det varit bra om regeringen kunna stödja kommunerna med mer än ytterligare 7 miljarder under 2010. Balanskrav som alla partier i riksdagen utom resterna av det gamla kommunistpartiet är ense om begränsar regeringens möjlighet att satsa ännu mer på kommunerna.

För mig är det dock oacceptabelt att som Timrå kommuns kommunalråd skylla nerdragningarna inom äldreomsorgen på att regeringen inte ger ännu mer i bidrag till kommunerna. I svåra tider måste kommunen prioritera och vad är viktigare än skolan och omsorgen om barn och gamla? Att gamla på särskilt boende inte får komma ut under flera månader kan inte accepteras.

Uppföljningar visar att äldreomsorgen i Västerås generellt sett är av god kvalitet. Men det finns säkert brister även inom äldreomsorgen i Västerås. Brister som skall lyftas fram och åtgärdas. För att bli ännu bättre på att fånga synpunkter och klagomål har en medarbetare inom sociala nämndernas stab, Susanne Aspling Björksten, uppgiften att bli länken dit klagomål framförs. Den som har synpunkter eller klagomål på hur äldreomsorgen i Västerås fungerar skall i första hand vända sig till Susanne, som du når på servicetelefonen 39 27 25.

Den som istället vill prata med den politiskt ansvarige för äldreomsorgen i Västerås kan kontakta mig, Bengt-Åke Nilsson, tel. 39 22 23.

Bengt-Åke Nilsson (FP)

Ordf. äldrenämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons