Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke Nilsson (fp): Roger Haddad har mitt fulla förtroende

Annons

Att Ulla Persson (s) och Per Lithammer (v) inte uppskattar svaret från mig och Roger Haddad förvånar inte det minsta. Snarare tvärtom. Roger Haddad har på rekordfart nått stora framgångar inom politiken. I 2006 års val var han endast några tiotal röster från att med personkryss ta sig in i riksdagen. Inom folkpartiet är vi givetvis både glada och stolta över Rogers framgångar.

Men uppenbarligen lämnar Roger Haddads framgångar i valet och goda kommunikation med väljarna inte Persson och Lithammar någon ro. De senaste angreppen - VLT den 22 maj - ter sig minst sagt osmakliga genom att smutskasta en politiker som tar sitt uppdrag på stort allvar. Kort sagt de gillar inte att en folkpartist tar sig för och med stor framgång möter de väljargrupper som S och V tagit för givna för egen del.

Och för mig har det inte rått minsta tvekan om att försvara Roger när socialdemokraterna och vänsterpartiet med lögner och halvsanningar går till attack. Roger Haddad har mitt fulla förtroende.

Att vara förtroendevald innebär ett stort ansvar, något som Persson och Lithammer verkar ha undgått att uppfatta. Ansvaret innebär bland annat att man anmäler om man hört eller själv upplevt att det förkommer missförhållanden - till berörd tillsynsmyndighet. Detta är inte en fråga för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Sedan försöker de påstå att man bara skall anmäla rykten som är sanna - vilket är en absurd ståndpunkt - enskilda privatpersoner, förtroendevalda eller ej, ska inte utreda dessa misstänkta missförhållanden. Detta ligger på tillsynsmyndigheten att göra. Ytterst handlar detta om vårt ansvar för barn och ungdom och deras välbefinnande.

Till sist, i kommunfullmäktige den 5 maj valde Ulla Persson strategin att diskutera ett enskilt fall på ett sådant sätt att Roger förhindrades att försvara sitt agerande. Ett effektivt sätt att missbruka de demokratiska verktygen för att lägga munkavle på en annan politiker. Detta agerande är skamligt. Är det någon politiker som borde fundera över sitt agerande är det Ulla Persson.

Bengt-Åke Nilsson

gruppledare och kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons