Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Nordqvist: Lättare för oseriösa företag?

Annons

Kristin Lahed, regionchef för Svenskt Näringsliv, skriver att finanskrisen gör att vi behöver fokusera på att få igång motorn för välfärden, det vill säga våra företag. Lahed har flera konstruktiva förslag: till exempel att bankernas kreditgivning till företagen måste komma igång, att offentliga investeringar tidigareläggs och att vi behöver ge företagen stabila och långsiktiga villkor som tryggar tillväxt och uppmuntrar till företagsamhet så att vi är rustade när uppgången kommer. De flesta torde hålla med om att detta är angeläget.

Däremot kan det ifrågasättas om Lahed är rätt ute när hon skriver att turordningsreglerna i LAS (Lagen om anställningsskydd) lägger hinder i vägen för att ha kvar kompetens.

Turordningsreglerna i LAS ger viss jämvikt mellan arbetsgivare och de anställdas representanter. Arbetsgivarna kan efter sedvanlig MBL ensidigt besluta om övertalighetens storlek. Därefter behöver arbetsgivaren komma överens med de anställdas representanter om eventuella avvikelser från lagturordningen, avtalsturlista. Faktum är att det tecknas avtalsturlistor med väl motiverade kompetensundantag i rätt stor omfattning, vilket pekar på att många arbetsgivare ser seriöst på möjligheten att ha en konstruktiv dialog med sina anställdas representanter.

De stora neddragningarna i svensk industri 1991-1993 och 2001-2003, och de goda vinsterna åren efter dessa lågkonjunkturer, indikerar att LAS fungerar bra.

Lahed påstår att LAS gör det svårt att behålla kompetens vid neddragningar. Då uppkommer frågan om de som varit anställda länge inte har tillräcklig kompetens, vilket ger frågan om hur rekrytering och kompetensutveckling fungerat i företaget. Om de med lång anställningstid inte har tillräcklig kompetens, innebär inte det att arbetsgivaren förbrukar sina anställdas kompetens? Är det i så fall en seriös arbetsgivare?

Vill Lahed underlätta för företag som inte seriöst sköter rekrytering och kompetensutveckling?

Bertil Nordqvist

ordförande, Sveriges Ingenjörer vid ABB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons