Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet ökar segregationen

Annons

Miljöpartiet gjorde förra veckan gemensam sak med de borgerliga partierna och röstade i riksdagens för fri etableringsrätt för förskolor och skolbarnomsorg. Beslutet öppnar ytterligare upp för att starta religiösa förskolor.

I läroplanen för grundskolan och gymnasieskolan står det att undervisningen ska vara icke-konfessionell, vilket innebär att den inte ska bekänna sig till någon religiös tro. Det står också att undervisningen ska vila på kristen etik och västerländsk humanism.

Att muslimska friskolor ska vila på kristen etik och västerländsk humanism är det väl ingen som kan tro. Att Livets Ord skulle vara en icke-konfessionell skola, ter sig lika absurt.

Skolan ska utgöra en mötesplats för barn och unga med olika ursprung och verka för en integration och förståelse mellan olika kulturer. Jag är rädd att riksdagens beslut ytterligare kommer att öka segregationen i samhället. Jag har svårt att förstå varför offentliga medel ska finansiera skolor med religiös inriktning och hoppas att Skolverket avslår ansökningar om bidrag till fristående konfessionella skolor.

Jag delar också de uppfattningar som kommit till uttryck i FN:s barnkonvention - vilken Sverige ställt sig bakom - om barns tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Jag inser också att en majoritet i riksdagen med miljöpartiet inte delar de åsikter som uttrycks i FN:s barnkonvention.

Kent Persson

Riksdagskandidat (v)

Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons