Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjurhovdabo: Skolan ger bättre miljö?

Annons

Jag bor som närmaste granne till Bjurhovdaskolan och har följande tankar: Västerås miljöarbete, är den till för att påverka den lokala eller globala syresättningen?

En helt fungerande skola jämnades med marken med enorm miljöpåverkan och som med sin utformning och arbetsmiljö. I vilket annat land som helst skulle det ha varit en mönsterskola. En ny skola byggdes för mer än 100 miljoner kronor. På vilket sätt har denna satsning gett oss en bättre miljö?

När nu den nya "miljövänliga" skolan har tagits i drift har jag mig veterligen inte sett ett enda kommunalt färdmedel i form av bussar angöra denna skolmiljö. Kan det vara följden av att man flyttat stadsbussarnas hållplatser ännu längre bort från skolan? Det kanske beror på att man vill korta ner körtiden mellan två ändhållplatser och då är ju åtgärden helt riktig. Ju färre resande man har, desto kortare blir ju körtiden. Dessutom blir miljön för stadens busschaufförer mycket bra. Stoppen blir minimala och rånrisken blir ju obefintlig om man slipper öppna dörrarna för nypåstigande.

Sedan har Västerås stads "goda" ambitioner avseende vår stadsmiljö fått ett enormt genomslag på Bjurhovdaskolans personal som har uppfattat att rökning är tillåten - om man bara kombinerar denna lustfyllda aktivitet med en promenad utanför skolområdet på betald arbetstid, följt av grannarnas "glada" tillrop. Dessutom så får de som, i jämlikhetens namn, jobbar aktivt åtta timmar om dagen utan rökavbrott ett behövligt tilläggsarbete för att fylla dagen med ett produktivt innehåll.

Är detta kronan på verket på Andreas Porswalds globala miljöengagemang? Han har i praktiskt arbete visat vad miljöpartiets arbete kan bidra med för en bättre värld. Man kan ju fråga sig hur många skolor som hade kunnat byggas för dessa 100-tals miljoner i de delar av världen som betraktas som u-länder!

Att satsa pengar där de gör störst nytta måste framgent måste vara det effektivaste sättet till att få en bättre miljö och inte användas för en "lekstuga" åt miljöpartiet.

Om man tar egna resurser i form av delar av riksdags- och kommunalrådslöner till förmån för en bättre värld är det behjärtansvärt men att använda andras är något stort. Så har jag uppfattat miljöpartiets filosofi.

Hans Hallin

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons