Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna står inte för välfärd och framtida investeringar

Borgarnas nedskärningar, privatiseringar och skattesänkningar hade försämrat förutsättningarna för landstinget

Annons

Borgerliga oppositionen i landstinget kritiserar den 10 april att vi så här i slutet av mandatperioden den 2 april lyfter fram positiva saker som vi genomfört inom sjukvården. Det är högst relevant för väljarna att vi beskriver riktningen under mandatperioden för vården och regionala utvecklingsfrågor. Att vi även beskrev sjukhusets ekonomiska utmaningar och den viktiga frågan om kompetensförsörjning, det verkar gått borgerliga oppositionen förbi.

Vi var tydliga med att västmanländska vården bland annat har nationellt framgångsrika resultat inom vårdkvalitet, patientsäkerhet och olika cancerbehandlingar. Detta samtidigt som landstingets ekonomi är i balans. Det har krävt ett stort ansvarstagande. Borgerliga svaret på detta under mandatperioden har varit förslag om skattesänkningar 2013 och privatiseringar av sjukvården. Välfärden och framtida investeringar är inte vad borgarna står för.

Vi summerade inför valrörelsen och konstaterade att landstingets verksamheter mycket goda arbete ger resultat. Med borgarnas nedskärningar, privatiseringar och skattesänkningar under mandatperioden hade inte dessa förutsättningar funnits. Då hade resultatet varit ett annat för västmanländska välfärden. Det är värt att påminna om inför årets val.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons