Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerligt alternativ om kyrkovalet: Åsikter blir politik

Annons

REPLIK. Tidigare på dessa spalter har både Centern och POSK belyst att både politik och ”icke-politik” är bra för kyrkan. ”Människan är en politisk varelse”, har det sagts. Vi tycker antingen si eller så, det blir politik av det, vi väljer riktning, men inte i höger-vänster termer i partipolitisk mening.

I våra liv fattar vi beslut enligt våra värderingar som även kan förändras över tid. När vi nu i september går till valet för Svenska kyrkan fattar vi beslut som får konsekvenser i de enskildas liv, i närsamhället och samhället i stort. Svenska kyrkans medlemmar/medarbetare skall leva i samhället som en naturlig del av det.

Vi vill att Svenska kyrkan skall vara öppen folkkyrka, välkomna alla både sökare och troende. Vi vill att de kristna idéerna om allas lika värde och valfrihet/respekt för alla skall råda i kyrkan och i samhället. Frågorna är många och var och en skall svara på dem på sitt sätt, enligt sin ”politiska” övertygelse. Borgerligt alternativ i Svenska kyrkan bygger på värderingar som har burit vårt samhälle och den kristna kyrkan i två tusen år.

Allt arbete utgår från Kristus och den enskilda församlingen till ”hela världen”. Vår värdegrund för Svenska kyrkans verksamhet är det som förenar oss Borgerligt alternativ. Med vår liberalkonservativa värdegrund har våra medlemmar och de som vill rösta på oss, en trygg och tydlig kompass i såväl dagens som i framtidens kyrkopolitiska frågor. Demokratin i Svenska kyrkan är viktig, därför vill vi att i framtiden röstar vi digitalt.

Asta Lecklin, kyrkomötesledamot, Borgerligt alternativ, Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons