Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra idé med namninsamling

Annons

I en nyhetsartikel den 22 februari säger Anders Holmberg att pendlarna borde ena sig och ställa krav på en bättre fungerande tågtrafik. En namnsamling vore inte fel, säger han också.

Bra idé! Får jag chansen skriver jag på direkt!

Jag pendlar inte, men reser ofta till och från Stockholm. Och även jag är trött på hur SJ sköter trafiken.

De som pendlar till eller från Stockholm och bor utmed Mälarbanan drabbas av ständiga förseningar och inställda tåg till följd av banarbeten, materialfel eller personalbrist. Ståplats är mycket vanligt på de mest frekventa avgångarna då vagnkapaciteten ofta är helt otillräcklig.

För de enskilda resenärerna handlar det inte bara om att de drabbas av en kvarts försening, utan ofta betydligt mer med missade anslutningar till andra tåg och bussar.

Kaoset på Stockholms central på onsdagskvällen den 22 februari visar bara tydligt hur illa SJ sköter sitt uppdrag. Ett tåg mot Västerås blev inställt sedan en kontaktledning rivits ned.

Nästa tåg till Västerås gick iväg tomt samtidigt som hundratals resenärer stod vid fel perrong eftersom SJ inte ens klarade av att informera om en spårändring för detta tåg.

Västerås stad har gång på gång och senast nu i dagarna påtalat de orimliga bristerna i SJ:s trafik utmed Mälarbanan för SJ:s ledning. Tyvärr har vi inte fått tillräckligt gensvar.

En namninsamling kan öka trycket på SJ. Kanske lyckas vi bättre om vi tillsammans kan öka trycket på SJ.

Ulla Persson

Kommunalråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons