Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt Sandström (s): Vi hade byggt fotbollsplanen vid S:t Ilian

Annons

I samband med återinvigningen av S:t Iliansskolan lovade vi socialdemokrater att, som en del i det så kallade Pettersbergsprojektet, bygga en konstgräsplan i området, nära skolan.

En skola med fotbollsprofil behöver givetvis en fotbollsplan värd namnet. Planen skulle också bli en tillgång för hela området.

Det löfte vi givit står vi fast vid. Vi är lika besvikna som de berörda över att den nya, moderatledda majoriteten när den tog över makten i Stadshuset, valt att satsa de pengar som vi hade i budgeten för bollplanen på något annat.

I vårt förslag till budget för nästa år finns än en gång sju miljoner kronor öronmärkta för fotbollsplanen. Tyvärr verkar det som om den moderatledda majoriteten är inne på en helt annan linje.

Vi tycker det är oerhört viktigt att planen byggs och kommer att i alla sammanhang framhålla detta. Västerås har en stark ekonomi men den nya majoriteten gör andra prioriteringar. De sänker till exempel skatten 2008 med 24 miljoner kronor.

Hade vi socialdemokrater och vänsterpartister fått fortsatt förtroende att styra Västerås så hade planen byggts. Nu kan vi bara beklaga att så inte sker . Men vi ger inte upp!

Britt Sandström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons