Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnads: Onödig pseudodebatt, Johansson!

Annons

Det är uppenbart att riksdagsledamoten Jörgen Johansson (c), i VLT den 14 januari, inspirerats av den nyliberala Stureplansfalangen. Istället för att diskutera hur

Sverige ska kunna förhindra att utländsk arbetskraft utnyttjas under slavliknande förhållanden, och förolyckas på arbetsplatserna, väljer Johansson en annan väg.

För honom är det viktigare att diskutera innebörd och definition av ordet trafficking och att beskylla Byggnads för sådant som vi aldrig har sagt. Det är trist - men det är centerns val. Det skulle aldrig falla mig in att sätta utnyttjade människor mot varandra, som Johansson gör. För mig är det viktigare att alltid bekämpa utnyttjandet av människor.

Sextrafficking är en form av utnyttjande och jobbtrafficking är en annan. Bägge företeelserna måste kunna diskuteras, med respekt för de självklara olikheter som finns. Vi har använt ordet trafficking för att visa på vad det faktiskt handlar om - ett systematiskt och organiserat utnyttjande av människor.

Vi tänker fortsätta att kalla saker vid dess rätta namn. Byggnads fortsätter det fackliga arbetet med att förhindra utnyttjandet av utländska kollegor. Alla är välkomna att arbeta i Sverige men det ska ske på lika villkor och under människovärdiga former.

Här är det tydligt att Johansson och centern inte vill ta till sig vad det handlar om, nämligen att frågan är så stor och

viktig att vi måste hitta politiska lösningar, både i Sverige och inom EU.

Byggnads har framfört en rad förslag som regeringen borde ta tag i. Jag uppmanar Johansson och centerpartiet att

lägga energi på detta istället för på en onödig pseudodebatt.

Mats Engström

ordförande

Byggnads Mälardalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons